provincie Limburg.be

AlbaNova | Klinkende Tijd

Op zondag 25 juni slaat AlbaNova opnieuw z'n tenten op in de Landcommanderij Alden Biesen (Bilzen). AlbaNova is een festival voor muzikale fijnproevers, leergierige oren en cultuuravonturiers van alle leeftijden. In een prachtig historisch decor vinden bezoekers een gevarieerd aanbod van klassieke concerten, gedurfde creaties, workshops en installaties.

Aandachtig luisterend in de intimiteit van een kapel, voluit meezingend, languit liggend in het gras of genietend van een ambachtelijk ijsje: AlbaNova creëert een aangename omgeving waar muziek beleven, ontdekken en verdiepen naadloos in elkaar kunnen overvloeien. Met bijzondere aandacht voor muziekmakers, families, kinderen en jongeren.

Dit jaar staat het festival in het teken van de klinkende tijd. Samen met festivalgaste Romina Lischka (gamba) gaan we op zoek naar de historische en culturele rol van muziek in de beleving van tijd. Van christelijke getijdengezangen of islamitische gebedsoproepen die de dag ritmeren, tot Indische raga’s en ambient music die de tijd rond en vloeiend maken. Van historische canontechnieken tot een symfonie voor 100 metronomen.

De festivalformule werd aangepast om de festivalervaring nog te versterken. AlbaNova werkt vanaf dit jaar met 1 festivalticket dat toegang geeft tot het volledige programma, u hoeft dus niet meer vooraf te beslissen welke concerten u wil bijwonen. Ook zetten we nog meer dan vorige jaren in op actieve participatie en beleving, getuige daarvan ondermeer het project 'Tussen Zien en Horen' van Lot Jansen, de Psallamus mini-masterclass en het AlbaNova Collectief. Voor vroege vogels begint AlbaNova dit jaar al bij het ochtendgloren in Oud-Rekem, met een vroegochtendwandeling en een pianoconcert in het gloednieuwe belevingscentrum van Piano's Maene, allemaal inbegrepen in het festivalticket. Tot slot kunnen bezoekers tijdens het festival voor het eerst terecht in een kleinschalige 'foodcourt' met kwalitatieve en vaak lokale aanbieders.

Meer informatie en het volledige programma kan je vinden op www.albanovafestival.com

Eerstvolgende events

Link naar de andere disciplines

Nieuwsbrief

Ondersteuning